MA 3000 Aihiosaha

MA 3000 sahassa on kaksipylväinen rakenne. Sahausliike ja syöttöliike tehdään sahalla ja sivusiirtoliike lohkarevaunua siirtämällä. Saha sahaa automaattisesti yhden täyteen lastatun lohkarevaunun kerralla.

Sahan rakenne on huolellisesti suunniteltu ja toteutettu nimenomaan graniitin työstöön. Tukeva, värinätön rakenne, tarkat ja kestävät johderatkaisut, automaattiset valvonnat jne. takaavat huipputarkan ja laadultaan erinomaisen sahausjäljen erittäin korkealla sahauskapasiteetilla!

Sahatun pinnan korkea laatu tuo merkittäviä kustannussäästöjä myöhemmissä työvaiheissa kuten esim. hionnassa.

Yksilöitävyys
Sahan ohjauksessa on mahdollista huomioda yksilölliset tarpeet ja käyttötottumukset yms. ja muokata käyttöliittymää täyttämään ne. Terän pyörimisnopeus voidaan sovittaa teräkoon ja kivilaadun vaatimusten mukaan hihnapyörillä parhaimmaksi.

Lohkarevaunun kiskojen pituus voidaan sovittaa käytettävissä olevan tilan ja tarpeiden mukaisiksi.

Miehittämätön käyttö
Sahassa on automaattiset valvonnat miehittämätöntä käyttöä ja sahan kestävyyttä varten (veden määrän valvonta, päämoottorin virran valvonta, terän pyörimisnopeuden valvonta). Tämä mahdollistaa Ma:n itsenäisen automaattisen toiminnan myös silloin kun ketään ei ole paikalla eli sahan voi huoletta jättää tekemään työtään myös iltaisin, yö-aikaan, viikonloppuisin yms.

MA- sahassa on valmiudet asetaa siihen hälytyssoitto- toiminto, eli toiminto jossa, saha jonkin odottamattoman tilanteen seurauksena pysähdyttyään, tekee automaattisesti ilmoitussoiton asetettuun puhelinnumeroon.

Keskusvoitelu vakiona
Sahassa on automaattinen keskusvoitelu vakiona. Riittävä voiteluaineen saanti tarpeellisiin kohteisiin on varmistettu eikä käyttäjän tarvitse siitä erikseen huolehtia.

Lyhyesti
MA aihiosaha on luotettava ja taloudellinen saha, niin hankintahinnaltaan kuin käyttökustannuksiltaankin. MA:lla saavutetaan erinomainen sahaus-kapasiteetti,-tarkkuus ja -jälki.

Tekniset tiedot:
Terän halkaisija 2500-3000 mm
Akselin pyörimisnopeus 170 r/min
Terälaipan halkaisija 400 mm
Terän reikä 150 mm
Pystyliike 1500 mm
Sahausliikkeen pituus 3500 mm
Sahausnopeus 0,5-5 m/min
Päämoottorin teho 55-70 kW
Kytkentäteho 63-82 kW
Veden tarve, min 0.2 MPa 100-150 l/min
Lohkarevaunun koko 2500x3000 mm
Raideväli 2000 mm
Kiskojen pituus 6000 mm
Koneen väri: Sininen (RAL 5012) / Musta / sinkitty
Käyttöjännite: 400/230 V +/-10%, 50 Hz+1%,IP 54
Käyttölämpötila-alue: +5° - +35°C
Käyttöpuoli: Oikea tai vasen
Liitynnät: Oikealla tai vasemmalla takana

Päämitat / tilan tarve:
Pituus 9000 mm
Leveys (lohkarevaunu) 2500 mm
Korkeus 5000 mm
Paino 19 t